FLEKSIBEL EMBALLASJE: HISTORIEN BAK EMBALLAGEN DU FINNER I KJØLESKAPETHISTORIEN BAK EMBALLAGEN DU FINNER I KJØLESKAPET
Riktig matoppbevaring stiller høye krav til emballasjen. Varene du finner i kjøledisken i supermarkedet er alle nøye pakket inn i fleksibel emballasje som bruker materialer med avanserte oksygen- og gassbarriereegenskaper. Alt for å bevare maten best mulig og forlenge levetiden.
Hos H. Clausen leverer vi veltestet fleksibel emballasje som passer best mulig til maten din. Vi gir deg råd om hvilken kvalitet og hvilket materiale du bør bruke, slik at akkurat ditt matprodukt ser best ut, holder seg ferskt så lenge som mulig – alltid med bærekraft i tankene.
SIKKERHET OG BÆREKRAFT
HVA ER FLEKSIBEL EMBALLASJE?
Fleksibel emballasje er bl.a. plastemballasje for mat. Dette er kjøttpakkene med fôr og plastfilm du kjenner fra supermarkedet, men det er også den myke plasten som omgir favorittosten din eller plastbrettet under laksen din.
Den viktigste oppgaven til emballasjen er å beskytte matinnholdet. Som oftest pakker man maten inn i emballasjen og fyller den deretter opp med gass, f.eks. CO2, som forlenger varigheten og fargen på produktet. Dette er kjent som Modified Atmosphere Packaging (MAP-emballasje).
Vi leverer alt innenfor fleksibel emballasje, f.eks. både de stive nedre banene og den øvre film som dekker dem. Emballasjen kan tilpasses med eller uten trykk og med forskjellige barrierelag, avhengig av de spesifikke kravene til produktet.
Noen matvarer trenger mer beskyttelse enn andre. For mye barriere i emballasjen kan for eksempel føre til at produktet blåser opp som en ballong (spesielt modning av ost kan være utfordrende). Det krever kunnskap og kompetanse å velge riktig emballasjeløsning.
EN VERDEN AV MULIGHETER
Vi gjennomfører omfattende testing for å sikre at den valgte emballasjen fungerer på våre kunders pakkemaskiner og oppfyller holdbarhetskravene. I tillegg gir vi CO2-beregninger for å redusere den samlede miljøbelastningen.
Vårt mål er å gjøre folien som forsegler produktet gjenbrukbar. Forbrukerne etterspør i stor grad miljøvennlige løsninger, og i H. Clausen er vi klare til å møte det behovet.
Vi betjener et bredt spekter av matbedrifter, bl.a produsenter av fisk, kjøtt, meieriprodukter, tørrmat og bakervarer. Vår ekspertise spenner vidt fra pappesker til barrierefolie som beskytter produktene.
Sammen utforsker vi de uendelige mulighetene innen fleksibel emballasje og finner den rette løsningen for deg. Vi kan håndtere både svært små oppgaver samt tverrgående samarbeid med store næringsmiddelbedrifter. Og vi finner alltid en løsning som passer den enkelte bedrift og det enkelte produkt.
tjenester OG RÅDGIVNING
Beskyttelse
Når produktet som transporteres er av spesielt høy verdi og følsomt for riper eller støt, lønner det seg ofte å ha en beskyttelse som er designet spesielt for produktet.
FSC®-sertifisert emballasje
FSC® er merket for ansvarlig skogbruk. De fleste av våre standardemballasjer er FSC®-sertifiserte.
Konstruksjon av bølgepappesker
Våre konstruktører er spesialiserte i å designe pappesker til et hvilket som helst behov.